Американският президент Доналд Тръмп би имал “по-силен подход към преговорите

...
 Американският президент Доналд Тръмп би имал “по-силен подход към преговорите
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че би имал по-силен подход към преговорите за Brexit с ЕС

 Американският президент Доналд Тръмп би имал “по-силен ” метод към договарянията за Brexit от английския министър председател Тереза Мей, разяснява президентът в изявление, което ще бъде излъчено по-късно през днешния ден.
Пред английската телевизия ITV той съобщи, че е планувал резултата от референдума от юни 2016 година, когато британците гласоподаваха дали да изоставен блока. Тръмп беше определен за държавен глава по-късно същата година, предава Ройтерс.

На въпрос дали Мей е в “добра позиция ” във връзка с договарянията за Brexit, Тръмп отговори: “Дали това ще е методът, по който аз бих преговарял? Не, не бих преговарял по метода, по който се случва… Бих избрал друг метод ”.

Мей е първият задграничен водач, който посети Тръмп след встъпването му в служба през януари предходната година и двамата бяха снимани по какъв начин излизат от Белия Дом, държейки се за ръка.

Но “специалната връзка ” сред двете страни по-късно претърпя някои върхове и спадове, в това число остри реплики от страна на Тръмп в Twitter, откакто Мей го подлага на критика за ретуитването на извънредно дясно английско антиислямско видео.

В същото изявление Тръмп показва още, че не е възнамерявал да обиди Англия, като споделя видеа.

Същевременно Тръмп твърди, че е очаквал резултата от референдума във Англия поради терзанията на голям брой британци по отношение на имиграцията - също основен детайл от неговата предизборна акция в Съединени американски щати.

Коментарите на Тръмп ще разочароват екипа на Мей, откакто двамата водачи се пробваха да поправят разликите си по време на късата си среща в Давос на Световния стопански конгрес този четвъртък, написа Bloomberg.

Подобна открита рецензия към политиката на Мей за Brexit от президента на Съединени американски щати заплашва да отслаби в допълнение позициите на Мей вкъщи.

Тя е под напън от подкрепящите Brexit депутати от нейната Консервативна партия, които се притесняват, че Мей няма да реализира мечтаната договорка с Европейски Съюз, която те желаят.

Тръмп ще пътува до Англия по-късно тази година, въпреки че към момента не е закрепена дата за формалната му аудиенция.

По-рано този месец той отсрочи пътешестване до Лондон за откриването на ново посолство.
По публикацията работи: Елена Кирилова
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР